Søl
Pizza

Pizza

Verdure di mare (Havets grønnsaker)

Til 4 porsjoner 

INGREDIENSER

Bunn

  • 3 dl lunkent vann
  • 1/2 pk fersk gjær
  • 2 ss olivenolje
  • 1/2 ts tangsalt
  • 7 dl hvetemel typo 00

Saus

  • 150 g creme fraîche
  • 1 liten hvitløksfedd
  • 1 ss eller liten dusk tørket tarmgrønske/havfruens hår
  • 1 ts oregano

Topping

  • rødløk
  • cherrytomat
  • fersk blæretangskudd
  • spinat
  • revet parmesan


FREMGANGSMÅTE


Bunn

  • rør gjær ut i vann
  • tilsett olje, mel og tangsalt
  • elt deigen i 15 min for hånd
  • hev deigen i 2 timer

Saus

  • alt blandes sammen og settes til hvil i kjøleskapet mens pizzadeigen hever

Topping

  • rødløk kuttes i tynne skiver/ringer
  • cherrytomat kuttes i tynne skiver
  • kutt av toppene/skuddene til fersk blæretang
  • kutt et par blader fersk spinat
  • revet parmesan strøs på toppen
  • stekes på 200 °C i 8 min avhengig av ovnen

Pizza con nori

Til 4 Porsjoner 

INGREDIENSER

Bunn

  • ▢3 dl lunkent vann
  • ▢1/2 pk fersk gjær
  • ▢2 ss olivenolje
  • ▢1/2 ts tangsalt laget selv
  • ▢7 dl hvetemel typo 00

Saus

  • ▢140 g tomat pasta
  • ▢2 fedd hvitløk
  • ▢2 ss olivenolje
  • ▢1 ts basilikum
  • ▢1 ts oregano
  • ▢1 dæsj balamico eddik- creme
  • ▢1/2 ts tørket sukkertare små flak

 Topping

  • ▢Fjærehinne/nori – jeg brukte tørket og la den litt i vann før bruk
  • ▢Mozarella
  • ▢Spinat
  • ▢Søl små tørkede flak
  • ▢revet parmesan

 

 

FREMGANGSMÅTE

 

Bunn

  • rør gjær ut i vann
  • tilsett olje, mel og tangsalt
  • jeg elter deigen for hånd i 15 minutter
  • deigen sto til heving i 2 timer


Fjærehinnen ble lagt litt i vann mens jeg blandet sammen sausen. Husk å presse ut overflødig vann igjen


Saus

  • bland alt sammen

 

Topping

  • kutt fjærehinne i små biter – Anbefaler å ikke bruke for mye pga smaksintensiteten
  •  kutt mozarella i skiver
  • kutt spinat i små biter
  • strø over revet parmesan
  • strø over litt søl
  • Stekes på 200 grader i 8-10 minutter avhengig av ovnen