Til 4 Porsjoner
INGREDIENSER
Bunn
- ▢3 dl lunkent vann
- ▢1/2 pk fersk gjær
- ▢2 ss olivenolje
- ▢1/2 ts tangsalt laget selv
- ▢7 dl hvetemel typo 00
Saus
- ▢140 g tomat pasta
- ▢2 fedd hvitløk
- ▢2 ss olivenolje
- ▢1 ts basilikum
- ▢1 ts oregano
- ▢1 dæsj balamico eddik- creme
- ▢1/2 ts tørket sukkertare små flak
Topping
- ▢Fjærehinne/nori – jeg brukte tørket og la den litt i vann før bruk
- ▢Mozarella
- ▢Spinat
- ▢Søl små tørkede flak
- ▢revet parmesan
FREMGANGSMÅTE
Bunn
- rør gjær ut i vann
- tilsett olje, mel og tangsalt
- jeg elter deigen for hånd i 15 minutter
- deigen sto til heving i 2 timer
Fjærehinnen ble lagt litt i vann mens jeg blandet sammen sausen. Husk å presse ut overflødig vann igjen
Saus
Topping
- kutt fjærehinne i små biter – Anbefaler å ikke bruke for mye pga smaksintensiteten
- kutt mozarella i skiver
- kutt spinat i små biter
- strø over revet parmesan
- strø over litt søl
- Stekes på 200 grader i 8-10 minutter avhengig av ovnen